понеделник, 2 март 2015 г.

Знамето на гара Бов по случай Трети март

Ако случайно ви се е наложило да останете в София за четирите почивни дни покрай Националния празник на 3 март, но все пак сте в почивка, разходете се до гара Бов.Тук по случай Денят на Освобождението на България е развят 70 метров трикольор. Такъв флаг се извисява за втори път от скалата Триъгълника над селото. През 2014 г. бе спуснат първия подобен трикольор, който беше най-големият в България.

Знамето при гара Бов

Тази година флагът от 2014 г. е нарязан на 137 по-малки знамена, които символизират годините, които се навършват от Освобождението. Те са раздадени на жителите на гара Бов. През 2015 г. е ушит нов от местна шивачка, който освен изключителния размер от 70 м., има и изключително тегло от 200 кг. Надеждата на създателите му е да бъде използван многократно. Многогодишния се бе прокъсал от силния вятър и тежест.

Изглед от скалата Триъгълника при гара Бов

Флагът се вижда от шосето и от влака. Ако искате да се качите до него, трябва да поемете по пътя за с. Заселе, идвайки от София. От там може да продължите към горния край на Вазовата екопътека, както и към всички останали забележителности по Искърското дефиле.

Приятна разходка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар